Gekwalificeerd sportmasseur
Lage rugklachten verhelpen

Lage rugklachten verhelpen

Lage rugklachten verhelpen?
Lage rugpijn – ook bekend als lumbago of spit – is een veel voorkomende aandoening. Je kunt er ontzettend veel last van hebben en als je het niet behandelt, kunnen de rugklachten steeds erger worden. Het ervaren van lage rugklachten is één van de meest voorkomende redenen waarom mensen een afspraak bij hun huisarts maken.
Lage rugpijn komt voor bij personen van alle leeftijden en zijn vaak een gevolg van een verkeerde beweging of een te zware belasting van de rugspieren, ruggewrichten of de wervelkolom. Artrose of slijtage van de rug kan ook een reden zijn. Het gevolg is onaangenaam en kan heel pijnlijk zijn – lage rugklachten kunnen je belemmeren in je dagelijkse functioneren. In sommige gevallen kan de rugpijn ook uitstralen naar de bil- en beenspieren.

Lage rugklachten behandelen Amstelveen
Bij sportmassage Amstelveen stellen we alles in het werk om je lage rugklachten te verhelpen.
Hoe behandelen we lage rugklachten?
• Onze gespecialiseerde sportmasseur staat erom bekend lage rugpijn efficiënt te kunnen behandelen met positieve resultaten tot gevolg. We hebben al vele tevreden patiënten geholpen om hun rugklachten te verhelpen of aanzienlijk te verminderen. De meeste patiënten geven aan na 3 á 4 behandelingen een duidelijke verbetering op te merken.
• De sportmasseur past diverse erkende technieken en behandelingen toe om je rugklachten te verhelpen – volledig afgestemd op jouw leeftijd, conditie en eventuele diagnose. De sportmassage bestaat uit een aangename massage om spanningen in de rug op te lossen en gewrichten los te maken.
• De behandeling van lage rugpijn is bij ieder persoon anders. Soms worden ook andere delen van het lichaam meegenomen in de behandeling, zoals de heupen, het hogere gedeelte van de wervelkolom, de bilspieren, bovenbeenspieren en de hamstrings. Door de verschillende technieken zal de lage rugpijn sterk verminderen of zelfs verdwijnen.
• Ook voorziet de sportmasseur je van tips en oefeningen voor thuis. We geven advies over het aannemen van de juiste lichaamshouding en het uitvoeren van thuisoefeningen. Alles met als doel om de lage rugklachten zo snel mogelijk te verhelpen.

Heb je last van lage rugklachten? Neem dan contact met ons op via 020 214 10 11 of gebruik het contactformulier op onze website – we maken zo snel mogelijk een afspraak om je te helpen.

Sportmassage Amsterdam

Sportmassage Amsterdam | NGS sportmasseur

Sportmassage Amsterdam
Sportmassage Amsterdam voor als je op zoek bent naar professionele sportmassage in de omgeving van Amsterdam.
Aan de rand van Amsterdam Zuid, in Amstelveen, verwelkomen wij je graag in onze interdisciplinaire praktijk IBC Amstelland.
Door de eigen parkeerplaatsen voor bezoekers is de praktijk zeer goed bereikbaar en is het er altijd makkelijk parkeren.
Ben je slecht ter been? Dan is het geen probleem. We zitten namelijk op de begane grond.

Diverse behandelmethoden
Naast sportmassage, ben ik ook bevoegd tot het behandelen met dry needling, kinesio taping.
Tijdens een behandeling word dan na een grondig onderzoek een behandelplan gemaakt.
Afhankelijk van het behandelplan zal een keuze worden gemaakt uit één of meerdere behandelmethoden om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.

Waarom sportmassage
Sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling.
Afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor je minder last hebt van spierpijn en spierblessures worden voorkomen.

Wanneer sportmassage
Sportmassage kan worden toegepast bij pijnlijke, vermoeide en stijve spieren.
Door alledaagse activiteiten als werk en sport bestaat de kans dat er een verhoogde spierspanning of zelfs een overbelasting ontstaat.
Klachten als lage rugpijn, nekklachten, schouderklachten en pijnlijke beenspieren kunnen worden verholpen door een goede massage.
Ook kan een massage helpen bij het onderhoud van je lichaam en spieren zodat klachten juist worden voorkomen.
Voor sporters kan een massage voor het sporten de doorbloeding dusdanig stimuleren dat het lichaam klaar is om een grote inspanning te leveren. Hierdoor vergroot je de kans op een goede prestatie.
Na een inspanning kan een rustige massage juist zorgen dat de afvalstoffen en melkzuren die in de spieren opgehoopt zitten, sneller worden afgevoerd.
Hierdoor zal er minder spierpijn zijn, zullen de spieren eerder weer ontspannen en is het lichaam snel weer klaar voor de volgende inspanning.

Wanneer geen sportmassage
Sportmassage kan vrijwel altijd. Toch zijn er situaties wanneer een sportmassage word afgeraden.
Dit is het geval bij koorts, infectieziekten, de eerste 3 maanden van een zwangerschap en besmettelijke huidaandoeningen.
Heb je last van extreme vermoeidheid, dan is het ook raadzaam een bezoek aan de sportmasseur uit te stellen.
Dit omdat het lichaam dan niet goed in staat is om de prikkels van een sportmassage goed te verwerken.

Vergoedingen
Sportmassage Amsterdam kan niet direct bij de zorgverzekeraars declareren.
Dit betekent dat u zelf uw factuur bij uw zorgverzekering kunt indienen.
In de meeste gevallen krijgt u 75-100% vergoed afhankelijk van uw verzekeringspakket.
Sportmassage Amstelveen is aangesloten bij de beroepsverenigingen NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) en BATC